Ege Üniversitesi'ne TÜBİTAK Desteği: Çevre Dostu Arıtma Projesi Desteklendi
Ege Üniversitesi'ne TÜBİTAK Desteği: Çevre Dostu Arıtma Projesi Desteklendi
Ege Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü öğretim elmanı Dr. Burcu Palas’ın yürütücülüğündeki proje, TÜBİTAK 1002-A Hızlı Destek Modülü kapsamında desteklenmeye uygun bulundu.
Ege Üniversitesi, çevre dostu bilimsel projelere verdiği destekle bir yenisini daha kazandı. Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü öğretim elmanı Araştırma Görevlisi Dr. Burcu Palas’ın liderliğini üstlendiği “ Peroksimonosülfat ile Desteklenen Elektrokoagülasyon Prosesinde ve Grafen Oksit-Tabakalı Çift Hidroksit Katalizörler Varlığında Gerçekleştirilen Fotokatalitik Oksidasyonda İşletme Koşullarının Optimizasyonu ve Enerji Verimliliği Analizi” başlıklı proje, TÜBİTAK 1002-A Hızlı Destek Modülü tarafından desteklenmeye uygun bulundu.
Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, projeyi yürüten Dr. Burcu Palas’ı makamında ağırlayarak tebrik etti. Rektör Budak, üniversitenin bilimsel ekosisteminin giderek güçlendiğini ve araştırma geliştirme, inovasyon, proje ve yayın alanlarındaki başarıların arttığını vurguladı. Prof. Dr. Budak, üniversitenin bilim insanlarının daha nitelikli araştırmalarla bilim dünyasına katkı sağladığını belirtti.
Projenin yürütücüsü Dr. Burcu Palas, proje içeriği hakkında şu açıklamalarda bulundu: “Proje kapsamında, çevre dostu elektrokimyasal ve fotokatalitik atıksu arıtım proseslerinde model antibiyotik olarak seçilen sülfametazinin giderimi gerçekleştirilecek. Arıtım yöntemlerinin enerji verimlilikleri karşılaştırılacak ve atıksularda bulunan kirleticiler, fotokatalitik aktivitesi yüksek grafen oksit tabakalı çift hidroksit hibrit fotokatalizörler kullanılarak sudan uzaklaştırılacak. Bu projeyle, farmasötik maddeler gibi kalıcı organik bileşiklerin çevre dostu yöntemlerle sudan uzaklaştırılması hedeflenmektedir.”
Projede yer alan lisans bursiyerleri ile genç araştırmacıların yetiştirilmesine de katkı sağlanacağı belirtilen açıklamada, çevre sağlığının korunmasına yönelik yenilikçi bakış açılarıyla yapılan çalışmaların insan sağlığına da katkı sağlaması bekleniyor.
Proje ekibinde Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Gülin Ersöz de araştırmacı olarak yer alıyor.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.