casino siteleri slot siteleri
bahis siteleri canlı bahis siteleri

Güvenilir gıda kriterleri belirlendi

SAĞLIK 13.02.2025 - 11:33, Güncelleme: 13.02.2025 - 11:33 169 kez okundu.
 

Güvenilir gıda kriterleri belirlendi

Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliği, 13 Şubat 2025 Tarihli ve 32812 Sayılı Resmî Gazete'de yayımlandı.
  ANKARA (İGFA) - Tarım Bakanlığı'nca hazırlanan Türk Gıda Kodeksi Mikrobiylojik Kriterler Yönetmeliği kapsamında, gıdaların mikrobiyolojik kriterleri ile gıda işletmecilerinin daha önceden Gıda Hijyeni Yönetmeliğinde belirlenen genel ve özel hijyen gerekliliklerini yerine getirirken uyması gereken kuralları belirlendi. Söz konusu yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Gıdalar için belirlenen mikrobiyolojik kriterlere uyulmasına ilişkin koşullar belirlenirken, gıda güvenilirliği kriterinin bir gıdanın veya partinin güvenilirliğinin değerlendirilmesinde kullanılacaığ ve raf ömrü boyunca geçerli olduğu, kriteri sağlamayan gıdanın piyasaya arz edilemeyeceği gib arz edilen gıdanın da 5996 sayılı Kanunun 22 nci maddesi gereği piyasadan toplatılarak, gerekli durumlarda geri çağrılabileceği belirlendi. Yönetmelikle birlikte 13 Şubat 2025 tarihinden önce faaliyet göstermekte olan gıda işletmecilerinin 7 nci maddenin beşinci fıkrasının (c), (ç) ve (d) bentlerinde belirtilen alternatif analiz metotlarına 1 Temmuz 2025 tarihine kadar uymak zorunda olduğu bildirildi.   Gıda güvenilirliğine ilişkin kriterlerin detayları ve tüm ürünlerin listesine ulaşmak için tıklayabilirsiniz
Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliği, 13 Şubat 2025 Tarihli ve 32812 Sayılı Resmî Gazete'de yayımlandı.

 

ANKARA (İGFA) - Tarım Bakanlığı'nca hazırlanan Türk Gıda Kodeksi Mikrobiylojik Kriterler Yönetmeliği kapsamında, gıdaların mikrobiyolojik kriterleri ile gıda işletmecilerinin daha önceden Gıda Hijyeni Yönetmeliğinde belirlenen genel ve özel hijyen gerekliliklerini yerine getirirken uyması gereken kuralları belirlendi.

Söz konusu yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gıdalar için belirlenen mikrobiyolojik kriterlere uyulmasına ilişkin koşullar belirlenirken, gıda güvenilirliği kriterinin bir gıdanın veya partinin güvenilirliğinin değerlendirilmesinde kullanılacaığ ve raf ömrü boyunca geçerli olduğu, kriteri sağlamayan gıdanın piyasaya arz edilemeyeceği gib arz edilen gıdanın da 5996 sayılı Kanunun 22 nci maddesi gereği piyasadan toplatılarak, gerekli durumlarda geri çağrılabileceği belirlendi.

Yönetmelikle birlikte 13 Şubat 2025 tarihinden önce faaliyet göstermekte olan gıda işletmecilerinin 7 nci maddenin beşinci fıkrasının (c), (ç) ve (d) bentlerinde belirtilen alternatif analiz metotlarına 1 Temmuz 2025 tarihine kadar uymak zorunda olduğu bildirildi.

 

Gıda güvenilirliğine ilişkin kriterlerin detayları ve tüm ürünlerin listesine ulaşmak için tıklayabilirsiniz

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberege.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.