İlçe Tarım Müdürülüğü ekipleri Köyceğiz Gölü’nde inceleme yaptı

ÇEVRE/DOĞA/HAVA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.04.2025 - 11:38, Güncelleme: 25.04.2025 - 11:43 1713 kez okundu.
 

İlçe Tarım Müdürülüğü ekipleri Köyceğiz Gölü’nde inceleme yaptı

İlçe Tarım Müdürülüğü ekipleri Köyceğiz Gölü’nde inceleme yaptı
Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde bulunan Köyceğiz Gölü’nde oluşan kirlilik üzerine İlçe Tarım ve Orman Müdürülüğü Su Ürüneri ekiplerince gölde inceleme yapıldı. İncelemenin ardından Köyceğiz Tarım İlçe Müdürülüğü tarafından yapılan açıklamada su yüzeynin üst tabakasında oluşan yoğunluğun müsilaj değil polen olduğu belirtildi. Geçtiğimiz hafta gölde oluşan kirlilik ve su yüzeyinde oluşan yoğunluk vatandaşları tedirgin ederken, bu durumun müsilaj olduğu ileri sürülmüştü. Hem doğaseverleri hem de bölge halkını endişelendiren durumun ardından ekipler doğal güzellikleri ve tarihi kalıntılarıyla bilinen gölde inceleme yapıldı. Konuyla ilgili Köyceğiz Tarım İlçe Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada "Köyceğiz İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Ekiplerince Köyceğiz Gölü’nde müsilaj oluşumu olduğu ile ilgili gelen ihbar doğrultusunda çalışma başlatıldı. Köyceğiz gölü kordonuna gidilerek yapılan incelemede göl üzerinde oluşan örtünün müsilaj olmadığına kanaat getirilmiştir. Kordon kıyısında belirli yerlerinde biriken örtünün mevsime bağlı polenler olduğu düşünülmektedir" ifadelerine yer verildi.
İlçe Tarım Müdürülüğü ekipleri Köyceğiz Gölü’nde inceleme yaptı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde bulunan Köyceğiz Gölü’nde oluşan kirlilik üzerine İlçe Tarım ve Orman Müdürülüğü Su Ürüneri ekiplerince gölde inceleme yapıldı. İncelemenin ardından Köyceğiz Tarım İlçe Müdürülüğü tarafından yapılan açıklamada su yüzeynin üst tabakasında oluşan yoğunluğun müsilaj değil polen olduğu belirtildi.
Geçtiğimiz hafta gölde oluşan kirlilik ve su yüzeyinde oluşan yoğunluk vatandaşları tedirgin ederken, bu durumun müsilaj olduğu ileri sürülmüştü. Hem doğaseverleri hem de bölge halkını endişelendiren durumun ardından ekipler doğal güzellikleri ve tarihi kalıntılarıyla bilinen gölde inceleme yapıldı.
Konuyla ilgili Köyceğiz Tarım İlçe Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada "Köyceğiz İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Ekiplerince Köyceğiz Gölü’nde müsilaj oluşumu olduğu ile ilgili gelen ihbar doğrultusunda çalışma başlatıldı. Köyceğiz gölü kordonuna gidilerek yapılan incelemede göl üzerinde oluşan örtünün müsilaj olmadığına kanaat getirilmiştir. Kordon kıyısında belirli yerlerinde biriken örtünün mevsime bağlı polenler olduğu düşünülmektedir" ifadelerine yer verildi.

Muğla HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberege.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.