Yaşar Üniversitesi'nde Yenilikçi Tatlılar Yarışması
Yaşar Üniversitesi'nde Yenilikçi Tatlılar Yarışması
Yaşar Üniversitesi, gastronomi öğrencileri için düzenlediği yenilikçi tatlılar yarışmasıyla genç şeflerin yeteneklerini sergilemesine olanak tanıdı.
Annesinin İzinden Tatlı Başarı: Yaşar Üniversitesi'nde Yenilikçi Tatlılar Yarışması
Yarışma, gastronomi ve mutfak sanatları öğrencilerinin, yaratıcı dokunuşlarla hazırladıkları tatlıları sunarak kıyasıya rekabet etmelerine sahne oldu. 60 öğrencinin katıldığı yarışmada, finale kalan 5 tatlı arasından Fatma Sena Yıldız, annesinin tarifinden esinlenerek yaptığı Chocoturta tatlısı ile birincilik ödülünü kazandı.
Yarışmanın Detayları ve Kazananlar
Yaşar Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından organize edilen yarışma, öğrencilerin yenilikçi tatlılar hazırlayarak jüriyi etkilemeye çalıştıkları keyifli bir etkinlik oldu. 60 öğrencinin başvurduğu yarışmada, finale kalan 5 tatlı arasından sırasıyla kazananlar şöyle belirlendi:
1. Birinci: Chocoturta ile Fatma Sena Yıldız
2. İkinci: Lezzet Patlaması ile Dila Nur Emre
3. Üçüncü: Çıtır Cheesecake ile Neslinaz Mazı
4. Mansiyon Ödülleri: Choco Karpatka ile Azra Gül ve Dark Berry ile Furkan Aydın
Tatlıların Hikayeleri ve Hazırlanma Süreci
Yarışmanın birincisi Fatma Sena Yıldız, Chocoturta tatlısının annesinin tarifinden ilham aldığını belirtti. Yıldız, "Turtanın iç dolgusunda, çikolata ve vişnenin uyumlu olacağını düşünerek Pınar Choco labne ve ekşi krema kullandım. Vişne sosu hazırladım. Labne ile turtanın daha sağlıklı olacağını düşündüm" dedi. Bu yaratıcı yaklaşımı ile Yıldız, jüriyi etkileyerek birincilik ödülünü kazandı.
İkinci olan Dila Nur Emre, Gaziantep kökenli olduğunu belirterek Lezzet Patlaması adını verdiği tatlısında iki geleneksel tatlı malzemesini bir araya getirdi. Emre, "Gaziantepliyim, bu nedenle iki geleneksel tatlı malzemesi kullandım. Dışında kadayıf bulunan tatlının içinde güllaç yaprakları kullandım. Choco labne ve krema ile akışkan bir dolgu yaptım. Topun altında ise ballı kremalı sos kullandım" diye konuştu.
Üçüncü olan Neslinaz Mazı, Çıtır Cheesecake tatlısının kağıt helva hissini vermesini istediğini belirtti. Mazı, "Tatlı hissinin kağıt helva gibi olmasını istedim. Bu nedenle baklava yufkası kullandım. Yufkaların arasındaki dolguyu Choco labne, krema ve antep fıstığı ile hazırladım. Tatlının üstüne ise böğürtlen sosu var" şeklinde konuştu.
Yarışmanın Önemi ve Katkıları
Bu tür yarışmalar, gastronomi öğrencilerinin yaratıcılığını ve yeteneklerini sergilemelerine olanak tanırken, aynı zamanda sektöre yenilikçi tatlılar kazandırılmasına da katkı sağlıyor. Yaşar Üniversitesi'nin düzenlediği bu yarışma, öğrencilerin hem teorik bilgilerini pratiğe dökmelerini hem de gastronomi dünyasında kendilerini göstermelerini sağladı.
İzmir HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.