Sağlık Çalışanlarının Yetersiz Kahvaltısı Tepki Çekti
Sağlık Çalışanlarının Yetersiz Kahvaltısı Tepki Çekti
Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, İzmir Bayındır Devlet Hastanesi'nde sağlık personeline sunulan yetersiz kahvaltı menüsüne tepki gösterdi.
Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, İzmir Bayındır Devlet Hastanesi'nde personel için çıkarılan kahvaltı menüsünü sosyal medya üzerinden paylaştı ve büyük yankı uyandırdı. Doğruyol’un paylaşımına göre, personele sunulan kahvaltıda yalnızca 8 zeytin, 1 parça peynir ve 1 vişne reçeli bulunuyordu. Bu durum, sağlık çalışanlarının ihtiyaçlarını karşılamaktan uzak bir tablo çizerek büyük tepki topladı.
"Bu Kahvaltıyla Karnını Nasıl Doyurabilir?"
Doğruyol, sağlık çalışanlarının bu yetersiz kahvaltı menüsüyle karınlarını nasıl doyurabileceklerini sorguladı. “Nöbette olan personel bu kahvaltı menüsüyle karnını nasıl doyurabilir? Bu kahvaltıyı verseniz ne olur? Vermeseniz ne olur? Bu yemek menülerinin bir ölçüsü, tartısı yok mudur?” diyerek duruma sitem etti.
Yemek Sorunları ve Hijyen Endişeleri
Doğruyol, Sağlık Bakanlığı'na bağlı birçok hastanede benzer sorunların yaşandığını belirtti. Yemeklerin kalitesiz, hijyenik olmaması ve doyurucu olmaması, taşımalı sistemle başka hastanelerde yapılan yemeklerin bulamaç haline gelmesi gibi sorunlara dikkat çekti. Ayrıca, yemeklerin içinden kıl, tüy, böcek gibi yabancı maddelerin çıkması ve sağlık çalışanlarına yönelik “Fazla alamazsınız” gibi yazılarla ilkokul çocuklarına hitap eder gibi uyarılar yapılması da Doğruyol'un eleştirileri arasında yer aldı.
"Liyakat, Liyakat Diye Boşuna Bağırmıyoruz"
Sağlık çalışanlarının bu tür sağlıksız ve hijyenik olmayan yemeklerle karşı karşıya kalmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Doğruyol, “Boşuna liyakat, liyakat diye bağırmıyoruz” diyerek liyakatin önemine dikkat çekti. Yemek ihalelerini alan şirketlerin gözden geçirilmesi ve yemek hizmetlerinin kamu eliyle hastanelerde yapılmasının acilen sağlanması gerektiğini belirtti.
Sağlık Bakanlığı'na Çağrı
Doğruyol, Sağlık Bakanı’na seslenerek yemek hizmetlerinin kalitesinin artırılması için adımlar atılmasını ve yemek ihalelerini alan şirketlerin denetlenmesini talep etti. Sağlık çalışanlarının sağlıklı, hijyenik ve doyurucu yemeklerle beslenmesinin gerekliliğini vurguladı.
Bu tepki, sağlık çalışanlarının çalışma koşullarına dikkat çekerek daha iyi ve sağlıklı şartlarda çalışmaları için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini bir kez daha gündeme getirdi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.