İZSU’dan İzmir’e 32 Milyon Metreküp İlave Su Müjdesi

EGE HABERLERİ 09.03.2025 - 09:38, Güncelleme: 09.03.2025 - 09:38 685 kez okundu.
 

İZSU’dan İzmir’e 32 Milyon Metreküp İlave Su Müjdesi

İklim kriziyle mücadele kapsamında harekete geçen İZSU, Manisa’daki Sarıkız ve Göksu bölgelerinde 11 yeni su kuyusu açarak İzmir’e yılda 32 milyon metreküp ek su sağlayacak.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZSU Genel Müdürlüğü, küresel ısınmanın etkileriyle mücadele etmek ve su kaynaklarını güçlendirmek amacıyla önemli bir projeyi hayata geçiriyor. İzmir’in su ihtiyacını karşılayan Halkapınar derin kuyular bölgesinde 9 kuyunun hizmete alınması için çalışmalar sürerken, Manisa’nın Göksu ve Sarıkız bölgelerinde açılacak 11 yeni su kuyusuyla kente yılda yaklaşık 32 milyon metreküp ilave su kazandırılacak. İzmir’in Su Kaynakları Güçleniyor İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, İzmir’e kesintisiz içme suyu sağlamak için yatırımlara devam ettiklerini belirterek, yeni kuyularla kuraklığın etkilerini azaltmayı hedeflediklerini söyledi. Erdoğan, “Sarıkız bölgesinde açacağımız 5 kuyudan saniyede 250 litre, Göksu bölgesinde açacağımız 6 kuyudan ise saniyede 750 litre olmak üzere toplamda saniyede 1000 litre su temin edeceğiz.” dedi. Bu yatırımla İzmir’in su kaynakları güçlendirilirken, olası su kesintilerinin de önüne geçilecek. İklim Krizine Karşı Önlem Son yıllarda artan sıcaklıklar ve kuraklık nedeniyle su kaynakları giderek azalıyor. İZSU, su yönetimini sürdürülebilir hale getirmek için yeni su kuyularının yanı sıra mevcut su kaynaklarını koruma ve iyileştirme projelerine de hız veriyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin su krizine karşı attığı bu adım, kentin uzun vadeli su ihtiyacını güvence altına almayı amaçlıyor. Yeni kuyuların devreye alınmasıyla İzmir’in su rezervleri genişlerken, halkın kesintisiz suya erişimi sağlanacak.
İklim kriziyle mücadele kapsamında harekete geçen İZSU, Manisa’daki Sarıkız ve Göksu bölgelerinde 11 yeni su kuyusu açarak İzmir’e yılda 32 milyon metreküp ek su sağlayacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZSU Genel Müdürlüğü, küresel ısınmanın etkileriyle mücadele etmek ve su kaynaklarını güçlendirmek amacıyla önemli bir projeyi hayata geçiriyor. İzmir’in su ihtiyacını karşılayan Halkapınar derin kuyular bölgesinde 9 kuyunun hizmete alınması için çalışmalar sürerken, Manisa’nın Göksu ve Sarıkız bölgelerinde açılacak 11 yeni su kuyusuyla kente yılda yaklaşık 32 milyon metreküp ilave su kazandırılacak.

İzmir’in Su Kaynakları Güçleniyor

İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, İzmir’e kesintisiz içme suyu sağlamak için yatırımlara devam ettiklerini belirterek, yeni kuyularla kuraklığın etkilerini azaltmayı hedeflediklerini söyledi.

Erdoğan, Sarıkız bölgesinde açacağımız 5 kuyudan saniyede 250 litre, Göksu bölgesinde açacağımız 6 kuyudan ise saniyede 750 litre olmak üzere toplamda saniyede 1000 litre su temin edeceğiz.” dedi. Bu yatırımla İzmir’in su kaynakları güçlendirilirken, olası su kesintilerinin de önüne geçilecek.

İklim Krizine Karşı Önlem

Son yıllarda artan sıcaklıklar ve kuraklık nedeniyle su kaynakları giderek azalıyor. İZSU, su yönetimini sürdürülebilir hale getirmek için yeni su kuyularının yanı sıra mevcut su kaynaklarını koruma ve iyileştirme projelerine de hız veriyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin su krizine karşı attığı bu adım, kentin uzun vadeli su ihtiyacını güvence altına almayı amaçlıyor. Yeni kuyuların devreye alınmasıyla İzmir’in su rezervleri genişlerken, halkın kesintisiz suya erişimi sağlanacak.

İzmir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberege.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.