Akçapınar’da ‘Hibrit Enginar Hasadı Tarla Günü’ düzenlendi

FİNANS/EKONOMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.04.2025 - 14:18, Güncelleme: 23.04.2025 - 07:27 1248 kez okundu.
 

Akçapınar’da ‘Hibrit Enginar Hasadı Tarla Günü’ düzenlendi

Akçapınar’da ‘Hibrit Enginar Hasadı Tarla Günü’ düzenlendi
Tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi projesi kapsamında Ula’nın Akçapınar Mahallesinde üretimi başlanan Hibdir Enginar üretiminin hasadı nedeniyle ‘Tarla Günü’ etkinliği düzenlendi. Muğla Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından enginar üretiminin yaygınlaştırılması amacıyla 21 üreticiye, 70 dekar alanda, yüzde 75 hibeli 46 bin 456 adet enginar fidesi desteği sağladı. Enginar üretimiyle hem üretim deseni çeşitlendiriliyor, hem de üreticilere yeni gelir kapısı açılıyor. Üreticiler, 12 ay boyunca aralıksız olarak enginar üretimi yaparak hem aile ekonomilerine katkı sağlıyor, hem de sağlıklı ürünlerle sofralara değer katıyor. Sağlık deposu enginar üretiminin arttırılmasına yönelik Muğla Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Akçapınar Mahallesinde düzenlenen ‘Hibrit Enginar Hasadı Tarla Günü’ etkinliğine Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Seyfettin Baydar da katıldı.
Akçapınar’da ‘Hibrit Enginar Hasadı Tarla Günü’ düzenlendi
Tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi projesi kapsamında Ula’nın Akçapınar Mahallesinde üretimi başlanan Hibdir Enginar üretiminin hasadı nedeniyle ‘Tarla Günü’ etkinliği düzenlendi.
Muğla Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından enginar üretiminin yaygınlaştırılması amacıyla 21 üreticiye, 70 dekar alanda, yüzde 75 hibeli 46 bin 456 adet enginar fidesi desteği sağladı. Enginar üretimiyle hem üretim deseni çeşitlendiriliyor, hem de üreticilere yeni gelir kapısı açılıyor. Üreticiler, 12 ay boyunca aralıksız olarak enginar üretimi yaparak hem aile ekonomilerine katkı sağlıyor, hem de sağlıklı ürünlerle sofralara değer katıyor.
Sağlık deposu enginar üretiminin arttırılmasına yönelik Muğla Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Akçapınar Mahallesinde düzenlenen ‘Hibrit Enginar Hasadı Tarla Günü’ etkinliğine Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Seyfettin Baydar da katıldı.

Muğla HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberege.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.