casino siteleri slot siteleri
bahis siteleri canlı bahis siteleri

İzmir Körfezi'ndeki Balık Ölümleri Ticaret Odası'nda Ele Alındı

EGE HABERLERİ 30.09.2024 - 10:21, Güncelleme: 30.09.2024 - 10:21 184 kez okundu.
 

İzmir Körfezi'ndeki Balık Ölümleri Ticaret Odası'nda Ele Alındı

İzmir Körfezi'nde artan balık ölümleri, İzmir Ticaret Odası'nda düzenlenen İzmir Balıkçılık Çalışma Grubu 34. Toplantısı’nda masaya yatırıldı.
Kirlilik alarmı! Toplantıya Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Tolga Dinçer, İzmir Ticaret Odası yetkilileri ve su ürünleri uzmanları katıldı. Toplantıda konuşan Prof. Dr. Mehmet Tolga Dinçer, İzmir Körfezi’nin ekosisteminin aşırı kirlilik, su sirkülasyonunun zayıflığı ve yaz aylarında sıcaklık artışı nedeniyle kırılgan hale geldiğini belirtti. Dinçer, "İzmir Körfezi'nde yüksek miktarda besleyici elementlerin girişi, alg patlamasına neden olmakta ve bu da oksijen seviyelerini düşürerek balık ölümlerine yol açmaktadır" dedi. Ayrıca, balıklarda herhangi bir bakteriyel veya paraziter etken bulunmadığını ifade etti. İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Şahin Çakan ise, balıkçılık sektörünün bu durumdan olumsuz etkilendiğini vurguladı ve Körfez’deki balıkçılık faaliyetlerinin sürdürülebilirliği için alınan yasakların ekosistemi koruma amacı taşıdığını belirtti. Toplantıya, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve diğer su ürünleri kuruluşlarının temsilcileri katıldı.  
İzmir Körfezi'nde artan balık ölümleri, İzmir Ticaret Odası'nda düzenlenen İzmir Balıkçılık Çalışma Grubu 34. Toplantısı’nda masaya yatırıldı.

Kirlilik alarmı!

Toplantıya Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Tolga Dinçer, İzmir Ticaret Odası yetkilileri ve su ürünleri uzmanları katıldı.

Toplantıda konuşan Prof. Dr. Mehmet Tolga Dinçer, İzmir Körfezi’nin ekosisteminin aşırı kirlilik, su sirkülasyonunun zayıflığı ve yaz aylarında sıcaklık artışı nedeniyle kırılgan hale geldiğini belirtti. Dinçer, "İzmir Körfezi'nde yüksek miktarda besleyici elementlerin girişi, alg patlamasına neden olmakta ve bu da oksijen seviyelerini düşürerek balık ölümlerine yol açmaktadır" dedi. Ayrıca, balıklarda herhangi bir bakteriyel veya paraziter etken bulunmadığını ifade etti.

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Şahin Çakan ise, balıkçılık sektörünün bu durumdan olumsuz etkilendiğini vurguladı ve Körfez’deki balıkçılık faaliyetlerinin sürdürülebilirliği için alınan yasakların ekosistemi koruma amacı taşıdığını belirtti.

Toplantıya, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve diğer su ürünleri kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

 

İzmir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberege.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.