11. Uluslararası Urla Enginar Festivali Lezzet ve Bilgi Şöleniyle Sona Erdi

EGE HABERLERİ 29.04.2025 - 09:53, Güncelleme: 29.04.2025 - 09:53 273 kez okundu.
 

11. Uluslararası Urla Enginar Festivali Lezzet ve Bilgi Şöleniyle Sona Erdi

Üç gün boyunca binlerce ziyaretçiyi ağırlayan Urla Enginar Festivali, enginarın her halinin sunulduğu stantlar, konserler ve konferanslarla hem damağa hem de akla hitap etti.
Haber ege: İzmir’in gastronomi merkezi Urla, 11. Uluslararası Urla Enginar Festivali ile adeta bir lezzet ve kültür buluşmasına ev sahipliği yaptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Urla Belediyesi ve birçok kurumun iş birliğiyle gerçekleştirilen festival, 3 gün boyunca hem yerli hem yabancı binlerce ziyaretçiyi ağırlayarak üreticiden esnafa herkesin yüzünü güldürdü. Bu yıl festival kapsamında ilk kez düzenlenen 1. Uluslararası Urla Sürdürülebilir Tarım Gastronomi Konferansı, ilçenin sadece enginarla değil, aynı zamanda sürdürülebilir tarım ve gastronomi vizyonuyla da öne çıkmasını sağladı. Konferansta akıllı tarım uygulamaları, ekolojik üretim, gıda güvenliği ve yerel mutfak kültürü gibi konular, alanında uzman konuşmacılar tarafından ele alındı. Başkan Balkan: “Toprağımızı koruyacağız” Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, ilçenin gastronomi ve tarıma dayalı kalkınma modelini desteklemek amacıyla festival zinciri oluşturduklarını belirtti. “Mart Dokuzu Ot Festivali, Enginar Festivali, Bağbozumu, Hasat Şenlikleri ve Zeytin Festivali’ni Gastrofarmurla çatısı altında birleştiriyoruz. Betonlaşmaya karşı mücadele edeceğiz; Urla’nın doğal yapısını korumak bizim görevimizdir” dedi. Enginarda Rekor Satış: 230 Bin Adet Festival boyunca yaklaşık 230 bin enginar satıldı. Bu rakam, Urla’daki üreticiler için büyük bir ekonomik katkı sağladı. 200 üretici ve toplamda 500 stantla gerçekleşen festivalde yalnızca enginar değil, zanaat ürünlerinden takıya, geleneksel kıyafetlerden hediyelik eşyalara kadar birçok ürün de ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Enginarın Her Hâli Vardı Festivalde enginarın suşisi, döneri, cheesecake’i, reçeli, cipsi, böreği, midyesi ve kokoreci gibi sıra dışı lezzetler ziyaretçilerin damaklarını şenlendirdi. Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan mutfak atölyelerinde dünyaca ünlü şefler Michael Van Der Kroft, Alan Geaam, Tamar Gachechiladze ve Paolo Griffa ile yerli şefler, enginara kendi özgün dokunuşlarını kattı. Müzik, Dans ve Lezzet Bir Arada Festivalin üç farklı noktasında kurulan sahnelerde gün boyu devam eden konserler, katılımcılara karnaval havası yaşattı. Müzik grupları eşliğinde dans eden misafirler, Urla’da unutulmaz bir bahar şenliği deneyimi yaşadı. Urla, bu festivalle hem üreticisine ekonomik kazanç sağladı hem de sürdürülebilir tarım ve gastronomi vizyonunu uluslararası bir platformda duyurarak fark yarattı.
Üç gün boyunca binlerce ziyaretçiyi ağırlayan Urla Enginar Festivali, enginarın her halinin sunulduğu stantlar, konserler ve konferanslarla hem damağa hem de akla hitap etti.

Haber ege:
İzmir’in gastronomi merkezi Urla, 11. Uluslararası Urla Enginar Festivali ile adeta bir lezzet ve kültür buluşmasına ev sahipliği yaptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Urla Belediyesi ve birçok kurumun iş birliğiyle gerçekleştirilen festival, 3 gün boyunca hem yerli hem yabancı binlerce ziyaretçiyi ağırlayarak üreticiden esnafa herkesin yüzünü güldürdü.

Bu yıl festival kapsamında ilk kez düzenlenen 1. Uluslararası Urla Sürdürülebilir Tarım Gastronomi Konferansı, ilçenin sadece enginarla değil, aynı zamanda sürdürülebilir tarım ve gastronomi vizyonuyla da öne çıkmasını sağladı. Konferansta akıllı tarım uygulamaları, ekolojik üretim, gıda güvenliği ve yerel mutfak kültürü gibi konular, alanında uzman konuşmacılar tarafından ele alındı.

Başkan Balkan: “Toprağımızı koruyacağız”
Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, ilçenin gastronomi ve tarıma dayalı kalkınma modelini desteklemek amacıyla festival zinciri oluşturduklarını belirtti. “Mart Dokuzu Ot Festivali, Enginar Festivali, Bağbozumu, Hasat Şenlikleri ve Zeytin Festivali’ni Gastrofarm urla çatısı altında birleştiriyoruz. Betonlaşmaya karşı mücadele edeceğiz; Urla’nın doğal yapısını korumak bizim görevimizdir” dedi.

Enginarda Rekor Satış: 230 Bin Adet
Festival boyunca yaklaşık 230 bin enginar satıldı. Bu rakam, Urla’daki üreticiler için büyük bir ekonomik katkı sağladı. 200 üretici ve toplamda 500 stantla gerçekleşen festivalde yalnızca enginar değil, zanaat ürünlerinden takıya, geleneksel kıyafetlerden hediyelik eşyalara kadar birçok ürün de ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Enginarın Her Hâli Vardı
Festivalde enginarın suşisi, döneri, cheesecake’i, reçeli, cipsi, böreği, midyesi ve kokoreci gibi sıra dışı lezzetler ziyaretçilerin damaklarını şenlendirdi. Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan mutfak atölyelerinde dünyaca ünlü şefler Michael Van Der Kroft, Alan Geaam, Tamar Gachechiladze ve Paolo Griffa ile yerli şefler, enginara kendi özgün dokunuşlarını kattı.

Müzik, Dans ve Lezzet Bir Arada
Festivalin üç farklı noktasında kurulan sahnelerde gün boyu devam eden konserler, katılımcılara karnaval havası yaşattı. Müzik grupları eşliğinde dans eden misafirler, Urla’da unutulmaz bir bahar şenliği deneyimi yaşadı.

Urla, bu festivalle hem üreticisine ekonomik kazanç sağladı hem de sürdürülebilir tarım ve gastronomi vizyonunu uluslararası bir platformda duyurarak fark yarattı.

İzmir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberege.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.